Spion voor de Koningin

In de Tweede Wereldoorlog werden er langs de Noordzeekust, en in Den Helder, veel nieuwe bunkers gebouwd. De Duitsers hadden Nederland bezet en wilden de geallieerden op afstand houden.
In het administratiegebouw van de Duitsers, in de volksmond ‘het Casino’, is nu het Atlantikwall Centrum gevestigd. Daar ontdekken de leerlingen welke plannen de Duitsers hebben uitgevoerd en wat de oorlog voor Den Helder heeft betekend.
Alles was toen heel erg geheim en als een spion verzamelen de leerlingen informatie en ontdekken ze waar de bunkers, waar ze al zo lang dichtbij wonen, voor gediend hebben.

Een bezoek aan het Atlantikwall Centrum is voor de leerlingen zo een bijzondere ervaring!

Wat houdt een bezoek aan het Atlantikwall Centrum in?
Ter voorbereiding en afsluiting is een lespakket ontwikkeld.  De docent krijgt zo de gelegenheid om het bezoek goed voor te bereiden met gedegen informatie en opdrachten. Na het bezoek zijn er inspirerende verwerkingsopdrachten. De docent kiest zelf wat voor de groep / klas passend is. Bij ons staan goed opgeleide workshopdocenten en rondleiders klaar, en na het bezoek heeft u inspirerende verwerkingsopdrachten tot uw beschikking.
Doelgroep:  Groep of klas: 5-8  PO en 1 en 2 VO
Prijs: € 120,-

Voor vragen en reserveringen kunt u bellen met 0223 752294 of ons mailen via info@atlantikwallcentrum.nl

Spion voor de Koningin