RvT Stichting Erfgoed Den Helder en RvC Willemsoord BV breidt uit

Samir Bashara en Wieke van der Meij zijn met ingang van 1 januari 2023 toegetreden als nieuwe leden van de Raad van Toezicht (RvT) van Stichting Erfgoed Helder en als lid van de Raad van Commissarissen (RvC) van Willemsoord BV. 21 maart is de benoeming door het college van B&W bekrachtigd. Met hun toetreding worden de raden verder versterkt.

De Raad van Toezicht is het toezichthoudende orgaan van Stichting Erfgoed Den Helder, dat onder andere Fort Kijkduin beheert. De Raad van Commissarissen houdt toezicht op  Willemsoord BV. In eerste instantie bestonden deze twee raden uit drie leden, voorzitter Chris Schaapman en Eva Groentjes en Robert Breed. Met Samir Bashara en Wieke van der Meij is de raad op sterkte gebracht om Stichting Erfgoed Den Helder en Willemsoord BV verder te versterken en met hun achtergrond  en kennis de organisaties verder te helpen in hun ontwikkeling.

Directeur-bestuurder van Stichting Erfgoed Den Helder Ariane Hoog is verheugd met de komst van de nieuwe leden: “Zij brengen veel kennis en waardevolle ervaring mee op het gebied van erfgoed, vastgoed, bestuur en politiek, waar onze organisaties goed gebruik van kunnen maken en veel baat bij zullen hebben. Deze kennis helpt ons om verder het erfgoed van Den Helder meer zichtbaar en toegankelijk te maken voor publiek”.

Samir Bashara is directeur van het Nationaal Programma Samen Nieuw-West in Amsterdam en heeft ruime ervaring op bestuurlijk en politiek gebied. Hij was onder andere wethouder voor de gemeente Hoorn waar hij verschillende portefeuilles, waaronder die van cultureel erfgoed had.

Wieke van der Meij is afdelingshoofd Projecten bij het Rijksvastgoedbedrijf. Eerder heeft zij verschillende functies bekleed bij diverse ministeries en gemeenten en zij heeft ruime ervaring in het vastgoedmanagement.

RvT Stichting Erfgoed Den Helder en RvC Willemsoord BV breidt uit