Fietstocht Rampen van Den Helder

In het kader van het thema ‘Wat een ramp!’ van de maand van de Geschiedenis zijn meerdere culturele instellingen in Den Helder bij elkaar gekomen om een leuk programma te vormen rondom dit thema. Den Helder heeft namelijk vele rampen overleefd: branden, oorlogen, epidemieën, overstromingen en zeeslagen. Vele verhalen liggen verscholen en tijdens de maand van de Geschiedenis in oktober 2022 worden deze verhalen publiekelijk verteld.

Fietstour

Je kunt namelijk mee met de fietstour De rampen van Den Helder. Een twee tot drie uur durend programma waar je op de fiets, begeleidt door een kundige gids, langs de bibliotheek School 7, het Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers, het Marinemuseum, Fort Kijkduin en het Atlantikwall Centrum fietst. Bij elk van deze locaties wordt een verhaal verteld van een specifieke ramp in Den Helder of omgeving en je leert welke gevolgen deze ramp had op de stad en haar bewoners. Vanaf de 17de eeuw tot aan de 19de eeuw dateren de verschillende verhalen met elk andere hoofdrolspelers. Halverwege de tocht krijgen de deelnemers nog koffie of thee en iets lekkers.

Goed om te weten

De fietstocht wordt vier keer in de maand oktober georganiseerd op:

    • Zaterdag 8 oktober, aanvang 10.00 uur;
    • Zaterdag 15 oktober, aanvang 10.00 uur;
    • Dinsdag 18 oktober, aanvang 10.00 uur;
    • Donderdag 27 oktober, aanvang 10.00 uur.

De fietstocht kost 5 euro per persoon. Dit is inclusief koffie of thee en een koek. Startkaarten zijn vanaf september te verkrijgen in de Experience Store in de Spoorstraat 2 in Den Helder. Vanaf deze locatie start de fietstocht ook elke keer om 10.00 uur.

Voor meer informatie kun je mailen naar info@citymarketingdenhelder.nl