Bunkerdag in Den Helder: Bezoek de schuilkelder van het Atlantikwall Centrum!

Bezoek geheime plekken tijdens Bunkerdag in Den Helder

Langs de kust zijn nog veel sporen te vinden van de Tweede Wereldoorlog. Tijdens Bunkerdag op zaterdag 3 juni worden verschillende bunkers en andere militaire erfgoedlocaties opengesteld voor het publiek. Bezoekers krijgen tijdens Bunkerdag de kans om een uniek kijkje te nemen in deze vaak afgesloten en geheime locaties. Zo kunnen ze de geschiedenis van de verdedigingswerken ontdekken en meer leren over de belangrijke rol die deze bunkers speelden tijdens o.a. de Tweede Wereldoorlog.

 

Rondleiding in de schuilkelder van het Atlantikwall Centrum

Normaal is de kelder van het Atlantikwall Centrum niet toegankelijk voor publiek maar tijdens Bunkerdag wel! Met een gids gaat een groep van maximaal 15 personen de schuilkelder in, onder het oude administratiegebouw. De schuilkelder is nog in oude staat na gebruik tijdens de Tweede Wereldoorlog en de Nederlandse Marine tot de jaren 90. Daarna heeft dit gebouw leeg gestaan zonder functie tot de opening van het Atlantikwall Centrum in 2019. Vanaf 11:00 uur is er elk uur een rondleiding (vol=vol!).

Het Atlantikwall Centrum is tijdens Bunkerdag geopend van 10.00 tot 17.00 uur.

Tickets en bezoekplaatsen

Bij onderstaande locaties is een kassa aanwezig waar je een ticket voor Bunkerdag kunt aanschaffen. Met dit kaartje kun je de volgende bunkers en militaire verdedigingswerken bezoeken:

- De Kroontjesbunker FL250

- Het Atlantikwall Centrum plus een unieke rondleiding in de kelder

- De Hospitaalbunker 638 Sani

- De M219

Tip: De bunkers op Willemsoord te bezoeken met een exclusieve (gratis) rondleiding op 3 juni (al vol!) en 4 juni. Er zijn nog enkele plekken beschikbaar, aanmelden is vereist en kan via i@infocentrumdenhelder.nl.

Meer informatie over alle activiteiten is te vinden op www.atlantikwallcentrum.nl en www.bunkerdag.nl.

Bunkerdag in Den Helder: Bezoek de schuilkelder van het Atlantikwall Centrum!