Atlantikwall in de klas

‘De Atlantikwall in de klas’ is een digitaal lespakket voor groep 7 en 8 van het basisonderwijs. Voor een deel gaat het lespakket over de verschillende soorten verdedigingswerken van de Atlantikwall. Er wordt ook aandacht besteed aan de sloop van de kustplaatsen, de komst van de Duitsers en de impact die dat had op de plaatselijke bevolking.

Digitaal lesprogramma

Dit lespakket gaat over de bouw van de Atlantikwall in Nederland en de grote gevolgen hiervan voor de bevolking. Aan de hand van authentieke bronnen uit hun eigen omgeving verdiepen kinderen zich in de Duitse verdedigingswerken en de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog. Het digitale lesprogramma biedt veel lokale bronnen in de vorm van filmpjes, audiofragmenten, documenten en foto’s. Het geeft een goed inzicht in de lokale geschiedenis van de kustplaatsen ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Het pakket voor het digitale schoolbord wordt aangeboden via de website www.atlantikwallindeklas.nl en is geschikt voor alle soorten digitale schoolborden.

Het lesprogramma is uitstekend te combineren met een bezoek aan het Atlantikwall Centrum

 

Klik hier voor meer aansluitende informatie over de geschiedenis van Den Helder en bekijk de afspeellijst op YouTube voor een eerste kennismaking met het Atlantikwall Centrum.