Bunkerdag- rondleiding schuilkelder

Langs de kust van Nederland zijn nog veel sporen te vinden van de Tweede Wereldoorlog. De bunkers, gebouwd als onderdeel van de Atlantikwall, springen het meest in het oog. Normaal zijn deze fascinerende betonnen kolossen gesloten voor het publiek, maar op Bunkerdag zijn de bunkers van Zeeland tot de Waddeneilanden voor één dag open! Ook in Den Helder zijn een aantal bunkers open en het Atlantikwall Centrum geeft deze dag rondleidingen door de schuilkelder van het administratiegebouw.

Rondleiding in de schuilkelder van het Atlantikwall Centrum

Met een gids gaat een groep van maximaal 15 personen de schuilkelder in, onder het oude administratiegebouw. De schuilkelder is nog in oude staat na gebruik tijdens de Tweede Wereldoorlog en de Nederlandse Marine tot de jaren 90. Daarna heeft dit gebouw leeg gestaan zonder functie tot de opening van het Atlantikwall Centrum in 2019. Vanaf 11.00 uur is er elk uur een rondleiding.

Voor of na de rondleiding kunnen bezoekers de expositie over de geschiedenis van de Atlantikwall en het verloop van de Tweede Wereldoorlog in Den Helder bezoeken.

Voor het gehele programma van Bunkerdag, zie www.bunkerdag.nl 

Bunkerdag- rondleiding schuilkelder